tisdag 4 augusti 2009

Linköping HC Team 99 vs Beijing Century Stars Kina




Det var ett bra tag sedan denna blogg uppdaterades...sorry...my fault..!!!

Vad som hänt sedan sist???? Vi avslutade säsongen 08/09 med att bli cupsegrare i vår egen Team Sportia Cup 2009. Gött!!!! =)

Sedan tog vi lite vila...ja inte alla av oss förstås...för vi lagledare tar aldrig ledigt. För oss börjar nästa säsongsplanering innan den förra säsongen avslutas. Träningsläger ska fixas, plats, istider och boende ska bokas. Föräldrar ska engageras i olika beting till detta.

Träningslägret för Team 99:2 kommer även i år att gå av stapeln i Vadstena den 25-27 september. Istider och boende är klart men något motståndarlag till internmatchen på lördagen är i denna stund ej klart. Förra året mötte vi HV71´s 99-lag och det var riktigt roligt. Efteråt bjöd vi på grillade hamburgare och ett litet tillfälle för spelare, ledare och föräldrar att umgås.

Isträningen börjar tidigt även i år...Jiipppiiiiiii....!!!!! =) Vi går på is redan vecka 35 inne i Stångebro och Cloetta Center. Sedan har vi 2 ispass i veckan fram till isen i Ljungsbro finns.

Känns kanon!!!

Nya träningströjor har vi också för i år. Svarta för målvakterna, röda och blå för utespelarna. Även nya matchtröjor får vi, blåa hemmaställ och vita bortaställ. Jättefina tröjor som gamle LHC-spelaren Pierre Ivarssons företag tagit fram.

En del killar är på sommarhockeyskola just i detta nu. Här i Linköping kör 10 grabbar från oss i en grupp blandat med 98/99. Totalt 31 st killar varav 3 målvakter. Målvakterna fick nog sin glädje redan första dagen när Fredrik Norrena gästade och bedrev målvaktsträning under 1 1/2 timma. Saliga och lyckliga killar!!!!

Vecka 31 var ett lag från Kina (ja ni läste rätt...) här i Linköping på träningsläger. Våra killar fick då chansen att vara med dem under veckan och träna ihop med dem samt spela ett par matcher.
Kineserna hade en blandad grupp i åldern 97-00. En riktigt kul och annorlunda vecka!!!!


Som sagt...säsongen närmar sig...känns lika kul som vanligt...!!!!

Men i år är vi ett år äldre, större, tyngre - om förra säsongen var kanon så tror jag säsongen 09/10 kommer att bli ännu bättre...



fredag 6 mars 2009

Cuphelg


Återigen dags för en helg fylld av cuper. När säsongen är slut för många så ångar vi fortfarande på hela mars månad ut. Bara 1 månad kvar alltså av den hockeysäsong som kändes så lång i höstas när den drog igång. Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga.
Poolspelsmatcher är slut för säsongen och alla 3 poolspelslagen lyckades riktigt bra. Många vinster blev det för både LHC Vit och LHC Röd. LHC Grön lyckades att ta sig igenom poolspelsserien helt obesegrade på dessa 31 matcher. Mycket starkt jobbat killar!
U11 serien där vi haft bonusen att få skicka killar till spel mot 1 år äldre lag har gått riktigt bra också. Vi har tagit flera vinster och förlorat några också. Men framförallt så har vi visat att vi kan stå upp mot de som är 1 år äldre när det väl gäller. Ibland blev motstånden för tuffa och vi orkade inte alltid då att kämpa men mestadels har killarna slitit och kämpat på bra.
Nu på lördag 7 mars väntar den s.k. Flitcupen. Cupen för de 18 spelare med bäst träningsnärvaro under säsongen. Valet för den flitcup blev PLS Cup i Skövde där vi kommer att möta Skövde IK, Mariestads BOIS, Bofors IK och Ulricehamn IF. Vi möter mycket bra lag och det gäller att vi fokuserar på varje match.
På söndag 8 mars väntar en minicup i Västervik mot just Västervik och Vimmerby. Flera av killarna som åker till Skövde dagen innan åker även med till Västervik på söndag. Men att ladda om för ny match brukar inte vara svårt för de här killarna.
Jag tror och hoppas att vi kommer att lyckas riktigt bra den här helgen. Vi har ett lag som verkligen vill vinna.
Pokalhyllan i Ljungsbro är ganska full men självklart finns det plats för fler...

tisdag 10 februari 2009

Poolspels-GULD i sikte...

Återigen har vi haft en helg fylld av hockey. Totalt har laget spelat 13 matcher, varav 12 är s.k. Poolspelsmatcher på halvplan. Dessa matcher spelades i lördags på olika ställen i Östergötland.

LHC Vit gästade Finspång. Det blev 2 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust.

LHC Vit - Motala AIF 2-0
LHC Vit - Finspångs AIK 1-1
LHC Vit - LHC Svart 1-3
LHC Vit - HC Wettern 1-0

LHC Röd var hemma i Ljungsbro och fick med sig 3 vinster och 1 förlust.

LHC Röd - Valdemarsvik 2-0
LHC Röd - LHC Orange 0-2
LHC Röd - Mjölby HC Vit 3-1
LHC Röd - HC Vita Hästen Vit 3-2

LHC Grön spelade i Stallet, Norrköping och lyckades även den här gången att ta full pott, 4 vinster. LHC Grön är nu efter 28 matcher spelade fortfarande helt obesegrade. 4 matcher återstår den 21 februari. Vi håller tummarna för att vinstsviten står sig. LHC Grön har tagit sikte på Poolspels-GULD...

LHC Grön - LHC Blå 6-3
LHC Grön - HC Vita Hästen Röd 6-0
LHC Grön - HC Wettern 5-1
LHC Grön - Mjölby HC Svart 5-2

Söndagen spelade U11 svart hemma mot LHC orange. Vi ställde upp med 2 målvakter varav den ena killen kom från 98-laget och resten av killarna kom från vårt 99-lag. LHC orange hade 8st 98:or och 5st 99:or i sitt lag. Det blev en tuff match från start där våra killar låg på bra och kämpade. Vi gick till pausvila med 2-0 i ledning. Andra perioden drog igång i samma tempo och ganska snabbt lyckas vi göra 3-0. Men när orange flyttade om i sina femmor och släppte fram de snabbaste 98-killarna så orkade vi inte hålla emot längre. De tog över matchen och vann till slut med 7-3. Men vi ska komma ihåg att alla 98-killarna i orange spelade match dagen innan mot LHC´s 97-lag och vann även där. Så jag tycker nog att vi gjorde en bra insats, men den räckte tyvärr inte hela vägen.

LHC U11 Svart - LHC U11 Orange 3-7 (2-0, 1-7)
Skott 7-8, 8-18
"The winner takes it all..."

torsdag 5 februari 2009

LG Hockey Games & Vattenkannor...


Så är det återigen dags för uppehåll i Elitserien. Denna gång är det landslagsturneringen LG Hockey Games som spelas i Stockholm mellan 5-8 februari. Vi som älskar Elitserien tycker ju givetvis inte om dessa uppehåll men det är ju en möjlighet för spelarna att få slå sig in i den kommande VM-truppen.

Själv har jag varit och sett den här turneringen vid några tillfällen i Globen, framför allt då matcherna mellan Sverige och Finland eftersom Philip håller på Finland. (!) Ja det är sant...vet inte vad jag gjort för fel där eller så får vi skylla på Fredrik Norrena som har haft en stor inverkan på detta...:-)

Kan berätta om en liten kul historia som väcks till liv nu. För några år sedan vid den här tidpunkten när LG Hockey Games spelades i Stockholm så hade jag bestämt en resa till Stockholm med min kompis, dock utan att gå på hockey. Vi skulle helt enkelt bara bo på hotell, gå och se Saturday Night Fever, äta gott och shoppa - naturligtvis...vi är ju kvinnor...!!! :-)

Sjöfartshotellet vid Slussen låg perfekt till med vacker sjöutsikt över till Djurgården. Underbart!
En buss stod parkerad utanför hotellet när vi anlände och vi antog ganska snart i vår vilda fantasi att PRO hade kommit och att det skulle innebära dans på kvällen med "Allan 75 år"...

Vår shopping började i Gamla Stan. Alla vi kvinnor förstår ju hur underbart det är att besöka alla trevliga affärer som vi inte är vana vid hemifrån. En helt ny värld att kliva in i...:-) Kan väl bara konstatera att dagens shopping för min kompis blev något av en rejäl överraskning när hon helt enkelt förälskade sig i en relativt stor vattenkanna i zink. (!) Ja ni läste rätt...hon köpte en vattenkanna!!! Med lite wellpapp runt själva kannan fick hon sedan gå runt med den som en "handväska". Det var en syn vill jag lova. Och historien med vattenkannan hade börjat...

Tillbaka på hotellet för att hinna se Sverige-matchen på TV så upptäcker vi att bussen är borta och samtidigt lägger vi märke till en skylt i foajén som vi inte tidigare upptäckt.

"Välkomna Svenska Ishockeylandslaget"
Bussen tillhörde alltså inte PRO utan våra svenska hockeyspelare. Lite roligare tanke...:-)
Morgonen därpå vid frukosten var vi ju tvungna att titta lite extra på alla som kom ner men vi insåg ju själva att lite diskreta måste vi vara. Så den briljanta idéen blev att varje gång vi såg en hockeyspelare skulle vi säga kodordet: Vattenkanna! Självklart ordval...vad skulle vi annars välja...:-))
Det blev många vattenkannor till frukost innan min kompis myntade: STOR VATTENKANNA!
Jag tittade lite diskret för att försöka se någon världsstjärna typ Peter Forsberg göra entré eller så, men den stora vattenkannan visade sig vara självaste Bengt-Åke Gustafsson...:-)
En rolig frukost bland hockeyvimlet blev det i alla fall och mycket skratt bjöds det på. Vid kaffet träffade jag på Kenny Jönsson. Det fanns två kaffebryggare märkta med Löfsberg Lila och Gevalia varvid jag tittade på Kenny och sa:
"Färjestad eller Brynäs alltså...men jag håller ju på Linköping, vad ska man välja då?"
Han skrattade gott och svarade:
"Ja du, då får du nöja dig med tevatten."
En kul helg hade vi och nu är det alltså dags för alla "Vattenkannor" igen i LG Hockey Games.
Det väcker roliga minnen.
Vi fick inte bara ett hotellrum med sjöutsikt - vi fick hockeyutsikt på köpet...!!!

onsdag 4 februari 2009

Mörrum U10 på besök


Träningsmatcher mot lag man aldrig tidigare mött är alltid lika kul och spännande. Man vet ingenting om varandra utan man skapar en egen bild av hur man tror att det andra laget är.


I höstas blev vi kontaktade av Mörrums tränare som undrade om de kunde få komma upp hit till Linköping och spela en träningsmatch mot våra grabbar. Eftersom vi redan vet problemet med att få istider i den här staden och speciellt då till en träningsmatch för oss som ligger näst sist på priolistan så var det bara att erbjuda en träningsmatch på vår egen träningstid. Det fick bli 2x20 minuter på helplan.


Till den här matchen skulle de killarna som kanske inte fått spela lika mycket helplansmatcher få chansen och de som spelat fler matcher fick därför stå över.


Det var 2 taggade och nyfikna lag som gjorde entré i Ljungsbro Ishall. Spännande med helplan och ett alldeles nytt lag att möta. Matchen blev jämn och likaså resultatet som till slut blev 2-2.


På kvällen var det dags för nästa match fast för den matchen stod elitserielagen LHC-Modo för i Cloetta Center. Vi hade ordnat biljetter på sektion M för både Mörrums spelare och våra killar i LHC U10 samt ledare, föräldrar och syskon i båda lagen (totalt 141 st). Det blev en riktigt bra match (om man är LHC-supporter vill säga...:-) 6-1 i vinst för LHC och det var en härlig stämning vi fick visa upp i Cloetta Center. Publiken har väl inte varit så bra på länge. Det hejades och klappades oavbrutet.


När det tystnade från ståplats reste sig ett gäng 10-åringar och skrek över hela hallen:

"Ni på ståplats är ni klara?"


Ja det var en härlig underhållning. Precis som det ska vara när man går på hockey...


onsdag 28 januari 2009

Next season - Next generation...

Mulet, grått, ena dagen plusgrader och nästa dag minusgrader och halkvarning. Januari månad är snart slut.

Sportcheferna runt omkring har hektiska dagar innan transferfönstret stängs den 31 januari. Det jobbas stenhårt med sista värvningarna för att förstärka truppen innan slutspel, playoff etc. Telefonen går varm mellan sportchefer, agenter och journalister.

Några värvningar för LHC Team 99:2 behövs inte. :-) Vi har ett lag som håller måttet och vi har den här säsongen presterat riktigt bra. Vi har spelat mycket matcher både på halvplan och på helplan med otroligt bra resultat.

Även om hockeysäsongen känns lång när den börjar så går den oerhört snabbt. Vecka 10 slutar våra träningar i Ljungsbro och vi får ge oss in i kriget om istider i Cloetta Center, Stångebro och Träningshallen. Ett krig som alltid de äldre lagen med högre prio går vinnande ur.

Hur ofta behöver man då träna för att nå toppen?

Man brukar säga att det tar ca 10 000 timmar att bli elitspelare. Om man då räknar åldern mellan 5-20 år, alltså 15 års träning så skulle det innebära att man behöver träna 2 timmar/dag.

Vi behöver definitivt en ishall till i Linköping...!!!!

söndag 25 januari 2009

Stämning på topp...

Ja en så länge ska vi inte ta ut något i förskott men det ser ju lovande ut för A-laget även i år. Ska de äntligen lyckas den här gången med att ta clubens första SM-guld?

För Team 99 har helgen varit fylld av Poolspel på lördagen, match i U11-serien på söndagen samt träning i Cloetta Center (dock inte med denna publikskara som bilden ovan visar...).

Två lag, (Lag Röd och Lag Vit) gästade Vadstena i lördags och lyckades riktigt bra. 4 matcher var, några oavgjorda, någon förlust och resten vinster.

Vårt tredje Lag Grön gästade Motala och spelade 3 matcher med 3 vinster och fortsätter att vara helt obesegrade i Poolspelen.

Det enda man kan säga om Poolspelen är att de här killarna har vuxit ur halvplanshockeyn. Det blir inget spel utan en gröt framför mål med 10 spelare.

U11 svart spelade mot Mjölby HC Vit och den här gången rådde inte våra 99:or på deras 98:or.

Nästa lördag 31/1 kommer Mörrum på besök och spelar träningsmatch och tillsammans på kvällen går vi och ser på elitseriematchen LHC-Modo.

Träning som vanligt på torsdag med fyspass efter träningen.
Måndag håller vi tummarna för A-laget när LHC möter Djurgården hemma i Cloetta Center...

måndag 19 januari 2009

Sverige vs Kanada

Junior VM finalen spelades även i år mellan Kanada och Sverige där Kanada återigen drog det längre strået. Vad skiljer sig då träningsmässigt mellan dessa länder?

Jag googlade lite och lyckades hitta ett 99-lag i Burnaby i Kanada. Burnaby har ca 190 000 invånare att jämföras med Linköpings dryga 140 000. I Linköping finns tillgång till 4 ishallar och i Burnaby finns hela 15 st inomhusrinkar. På dessa 15 rinkar har man också drop-in hockey varje dag då även vuxna samlas 1,5 timma för att spela hockey. Full utrustning gäller. Lite att jämföras med vår allmänhetens åkning.

I Kanada delas barnen in i olika lag i varje ålderskull. Varje lag brukar bestå av 15 utespelare och 2 målvakter vilket gör att det är max 17 spelare som tränar tillsammans. Lite skillnad mot här i Sverige då våra träningsgrupper kan vara upp mot 40 barn eller fler som tränar samtidigt.

Lagen brukar delas in i olika grupper där några grupper spelar s.k. "House Team Hockey" vilket innebär normal nivå. HTH är mer lik den svenska ungdomshockeyn, dvs alla får vara med och spelar lika mycket. Alla klubbens HTH lag ska vara jämna. Det finns alltså plats för alla och man spelar hockey på den nivå som passar. Sedan finns dessutom representationslag AAA och AA som är betydligt mer hårdsatsande. I en klubb kan finnas 8 lag i en ålderskull indelade i olika nivågrupper.

Kostnaden för att spela hockey i Kanada är ungefär lika dyrt som i Sverige om man spelar under nivåerna AAA och AA. Istider och cuper kostar ungefär lika mycket. Klubbarna står oftast för utrustning och matchtröjor och damasker. Hjälm, klubba, skridskor och träningströjor får man dock köpa själv. Spelar man på nivån AAA och AA är det dyrare än i Sverige. Man åker på mycket fler cuper och köper extra istider. Sedan brukar de även köpa utbildning från företag som liknar vårt Sweden Hockey Institute i Sverige. Tillhör du AAA så åker man dessutom på en nationell cup i Quebec varje år, där avgiften per spelare är ca 10 000 SEK!!! Det får våra kommande helplanscuper att ligga i lä prismässigt... Det skulle krävas många reklamutlägg i Cloetta Center för att finansiera den cupen...

Är då Kanada så mycket bättre än Sverige?

Jag tycker vi lyckas riktigt bra i Sverige med att få fram duktiga ishockeyspelare. När vi kan få fram ett juniorlandslag från Sverige så skulle Kanada kunna ställa upp med minst 10 lika bra och jämna juniorlandslag. Så självklart har de fler spelare att välja på.

Trots detta tycker jag att vi i lilla Sverige står oss riktigt bra i hockeyvärlden...

lördag 17 januari 2009

Från kylan till Cloetta Center



Efter att ha avverkat ett ispass i den s.k. isladan i Ljungsbro (3 väggar och ett tak) så är det ett riktigt privilegium att få komma in till Cloetta Center. Att som förälder kunna klä sig normalt utan att bylsa på sig långkalsonger, extra tröjor och värmeställ känns otroligt skönt. Att sedan kunna få sitta på tygklädda stolar och njuta av tystheten i en hall som annars rymmer 8500 personer känns ganska lyxigt.

I Linköping finns idag tillgång till 4 ishallar. Ljungsbro ishall ligger 1 mil utanför stan och det är där de flesta ungdomslagen har sin träning. Här tränar lag från Tre Kronors Hockeyskola och upp till U12. Från U13 och uppåt tränar de flesta lagen inne i Linköping där Cloetta Center, Stångebro och Träningshallen ligger bredvid varandra. Låter det som att vi har många ishallar?

Jo det har vi kanske men Linköpings Hockey Club har också Sveriges största ungdomsverksamhet med 800 ungdomar som spelar hockey. Sedan ska vi också lägga till Elitserielaget, Juniorlagen och Dam Elit. Alla är i behov av istider och kampen om dessa är stenhård ibland.
Men ikväll var Cloetta Center vår under 1 timma. Samtidigt spelade LHC J20 match mot Luleå i Stångebro, en match som våra juniorer tyvärr förlorade med 5-0. Bättre gick det ju för vårt A-lag som gästade Luleå och vann matchen med 2-0.
Imorgon kl 13.00 möter LHC J20 - Skellefteå i Stångebrohallen. Ett tips att gå och se dessa matcher. Bra tempo, bra fart i skridskorna och framför allt för att heja fram våra duktiga juniorer!
Klockan 15.30 spelar några av våra killar U11 match i Ljungsbro mot LHC Grön. Kom gärna och heja fram våra lagkompisar!




Första fysträningen

Bara 2 minusgrader denna lördagsmorgon. 30 killar samlades imorse runt halv tio för första riktiga fysträningen. Iklädda joggingoveraller, joggingskor och toppluva gav de sig ut på en joggingtur ihop med tränarna. Det vi kommer göra på dessa pass är förberedande träning för vad som kommer att byggas på varefter ju äldre man blir.

Vi kommer springa en liten runda, samt gå igenom teknikövningar som man kan göra med kroppen rygglyft, situps, knäböj och armhävningar.

Efter 15 minuter var det dags att återvända till omklädningsrummet och börja ta på utrustningen och snöra på sig skridskorna. Genomgång inför träningen som vanligt 15 minuter innan och sedan var det dags att ge sig ut på isen.

Mycket bra övningar idag på träningen, mycket skridskor och ett bra tempo.

Efter 1 timma och 15 minuter var ispasset avklarat och många av killarna kunde se fram emot en ledig kväll.

Men för några grabbar var detta bara första ispasset. Ett 10-tal hade anmält sig till extraträning med 98-laget i Cloetta Center på lördagskvällen. Så det innebar hem och försöka torka det mesta i trunken, nytt underställ, nya strumpor, lite mat och vila och sedan iväg in till nästa ispass.

"You miss 100% of the shots you don´t take." Wayne Gretsky

torsdag 15 januari 2009

Torsdagsträning med grabbarna...

Så var den tidiga torsdagsträningen avklarad. Varannan torsdag tränar vi 16.00-17.00 och varannan torsdag 18.30-19.30. Eftersom samlingen sker 45 minuter innan så är tidiga träningen ett riktigt pusslande med att sluta tidigare på jobbet, hämta upp barn i skolan och sedan iväg till ishallen. Trots tidig träning så är ändå närvaron mycket bra. Idag saknade vi bara 2 killar!

Inför den här säsongen bestämde vi att de 15 killar med högst träningsnärvaro får åka på en flitcup den 7 mars till Skövde. Efter nyåret skickade vi ut en rapport om hur man låg till. Några har lyckats att ha full pott i träningsnärvaro och i mitten av tabellen är det väldigt jämt. Återstår att se hur listan kommer att se ut när vi närmar oss. Ungefär 2 veckor innan cupen kommer vi att bryta och de 15 som då ligger högst upp blir erbjudna att åka.

Men det finns mer att kämpa för...

Ett Hemligt Pris kommer också att delas ut till den med flest träningstillfällen!

Så det är bara att kämpa på killar...!!!


"A good hockey player plays where the puck is. A great hockey player plays where the puck is going to be." Wayne Gretzky

onsdag 14 januari 2009

Nominering till världens bästa killar...


Lite statistik är alltid kul...i synnerhet när det är positivt...


Vi har fram till nu, inklusive träningsmatcher, cuper, poolspel och seriematcher:



  • Spelat 89 matcher

  • Vunnit 65

  • Oavgjorda 11

  • Förluster 13

  • Släppt in 210 mål

  • Gjort 519 mål

519 mål på 89 matcher...det är drygt 5 mål/match.


Visst har vi Världens Bästa Killar?!

Att vara hockeyförälder...

"Vad händer i helgen då?"

Känns frågan igen från fikaborden på arbetsplatserna runt om? Svaret brukar bli lika vanligt som frågan.

"Det blir hockey i helgen..."

Är man hockeyförälder så är man. Då är det ingen sovmorgon på helgen eller lördagsshopping på stan. Istället ringer väckarklockan, på med termobyxor och mössa på huvudet, kaffet i termos och iväg till ishallen. Stora trunkar som rullas från bilarna och in i omklädningsrummet.

"Är alla skydden nerpackade?"
"Behöver skridskorna slipas?"
"När är det min tur att stå i kiosken?"

Vi ledare sköter mycket kring laget men som förälder så har man också en hel del att tänka på.

När de flesta kliver ur sängen, hämtar sin morgontidning, tar en kopp kaffe och njuter av helgledigheten i hemmets varma vrå. Så står man där som hockeyförälder i den kylslagna hallen, hör grillornas skär mot isen och känner den där speciella doften när en hockeylirare drar förbi.

För att inse glädjen i det här så räcker det nog inte med att säga att man gör det för barnens skull. Man måste själv känna en glädje och finna ett intresse i detta.

Hockey tar mer tid än andra idrotter. Det gör att man har sitt sociala liv här.

En god vän till mig som levt i hockeyvärlden i många år, både aktivt som spelare och som hockeyförälder till sina barn, sa så här:

"När säsongen är över i april får man gå runt och knacka på hos sina vänner och se vilka av dem som fortfarande finns kvar..."

Ishockey är en livsstil. Vi som har klivit på tåget har gjort det för att våra barn tycker att hockey är det bästa som finns och vi föräldrar gläds med dem och tycker det är lika roligt.

Vår hockeykompis resa i Sydostasien...

Oliver och hans familj har gett sig ut på ett stort äventyr. Här på bloggen kan vi nu följa familjens långresa i Sydostasien.

Ha en underbar resa önskar hockeykompisarna i Team 99:2!


http://www.resdagboken.se/Default.aspx?documentId=24&section=journey&journeyId=334289&userId=-1

tisdag 13 januari 2009

Nytt år - Nya möjligheter...


Att skriva blogg har blivit populärt och ett bra sätt för alla att kunna läsa och följa vad som händer var man än befinner sig i världen.
På vår blogg här kommer ni att kunna följa 35 killar födda 1999 som alla spelar ishockey i Linköpings Hockey Club. Deras framgångar, motgångar, vinster, förluster, träningar, matcher och cuper. Deras ledare och även föräldrar som finns runt laget.
Följ med på vår hockeyresa in i Linköpings framtid...