lördag 17 januari 2009

Från kylan till Cloetta Center



Efter att ha avverkat ett ispass i den s.k. isladan i Ljungsbro (3 väggar och ett tak) så är det ett riktigt privilegium att få komma in till Cloetta Center. Att som förälder kunna klä sig normalt utan att bylsa på sig långkalsonger, extra tröjor och värmeställ känns otroligt skönt. Att sedan kunna få sitta på tygklädda stolar och njuta av tystheten i en hall som annars rymmer 8500 personer känns ganska lyxigt.

I Linköping finns idag tillgång till 4 ishallar. Ljungsbro ishall ligger 1 mil utanför stan och det är där de flesta ungdomslagen har sin träning. Här tränar lag från Tre Kronors Hockeyskola och upp till U12. Från U13 och uppåt tränar de flesta lagen inne i Linköping där Cloetta Center, Stångebro och Träningshallen ligger bredvid varandra. Låter det som att vi har många ishallar?

Jo det har vi kanske men Linköpings Hockey Club har också Sveriges största ungdomsverksamhet med 800 ungdomar som spelar hockey. Sedan ska vi också lägga till Elitserielaget, Juniorlagen och Dam Elit. Alla är i behov av istider och kampen om dessa är stenhård ibland.
Men ikväll var Cloetta Center vår under 1 timma. Samtidigt spelade LHC J20 match mot Luleå i Stångebro, en match som våra juniorer tyvärr förlorade med 5-0. Bättre gick det ju för vårt A-lag som gästade Luleå och vann matchen med 2-0.
Imorgon kl 13.00 möter LHC J20 - Skellefteå i Stångebrohallen. Ett tips att gå och se dessa matcher. Bra tempo, bra fart i skridskorna och framför allt för att heja fram våra duktiga juniorer!
Klockan 15.30 spelar några av våra killar U11 match i Ljungsbro mot LHC Grön. Kom gärna och heja fram våra lagkompisar!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar